LOGO 2013 3   

 

  

  

 

   

apop

 

 

Γράφει και σχολιάζει ο Επιστημονικός Διευθυντής του SPONDYLOS,

Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δημήτρης Παπαδόπουλος 

 

 

  

  

 

Αμάν πια… βαρέθηκα!! 


Να ακούω από ασθενείς μας, να μας μεταφέρουν την μήνη και το βόρβορο, τον οχετό των δήθεν συναδέλφων μας, προς το κέντρο μας και προς εμένα προσωπικά.

Ανθρωπάκια που ζουν από επιδοτήσεις ιατρικών εταιρειών και εργαστηρίων και τρέμουν μην χάσουν τον πελάτη.

Που το μόνο όπλο που έχουν για την εκμετάλλευση του απονήρευτου Έλληνα ασθενή, την θέση τους σε ένα κρατικό νοσοκομείο. Την εξουσία του γιατρού-θεού που τα ξέρει όλα και δεν χρειάζεται να αποδεικνύει τα λεγόμενα του...

arrow-right

 

 

Η αλήθεια για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τις συμβάσεις του


 

Η Ελλάδα μέχρι σήμερα είναι η περισσότερο φθηνή χώρα, όσον αφορά το κόστος κατασκευής ενός κηδεμόνα σκολίωσης με προδιαγραφές. Η τιμή που κοστολογείται από ένα πιστοποιημένο εργαστήριο με άδεια Τεχνικού είναι από 1.300 έως 1.600 €.

Σε άλλες χώρες της Ευρώπης κοστολογείται ως εξής:

Ιταλία: από 1.300,00€ ως 1. 980,00€ / Ηνωμένο Βασίλειο: περίπου 2.500,00€ / Γερμανία: από 2.800,00€ ως 3.500,00€ /Γαλλία – Βέλγιο – Ολλανδία: μέχρι 3.500,00€ / Η.Π.Α. – Καναδάς: από 3.500,00$ ως 4.800,00$

Στην Ελλάδα μέχρι το 2010 ο ασθενής αποζημιωνόταν από το ταμείο του με το 75% της αξίας του τιμολογίου που είχε πληρώσει. Δηλαδή εάν ένας κηδεμόνας στοίχιζε 1.600€ τότε έπαιρνε πίσω το 75% = 1.200€. Ένα ποσό αρκετά μεγάλο...

 arrow-right

 

 

Οι γονείς δεν ξέρουν


 

Κάνοντας μια έρευνα για τους κηδεμόνες σκολίωσης διαπίστωσα το μεγάλο εύρος προσφορών, που παρουσιάζεται στο διαδίκτυο.

Οι σελίδες στο διαδίκτυο συναγωνίζονται η μια την άλλη, όσον αφορά την εμφάνιση αλλά και το περιεχόμενο τους, που όμως σε μια προσεκτική ανάλυση δεν λέει τίποτε. Δεν υπάρχουν αποτελέσματα της θεραπείας που προσφέρουν. Εκτός ίσως από κάποιες ακτινογραφίες που δεν μπορούν οι γονείς να εκτιμήσουν.... 

 arrow-right

 

Οι "ειδικοί"


 

Επισκεπτόμενος μια ημέρα κάποια σελίδα "ειδικών" για σκολίωση, συνειδητοποίησα το μέγεθος  της παραπλάνησης των ασθενών με σκολίωση, προσπαθώντας να επηρεάσουν τους γονείς που δεν έχουν γνώση στο αντικείμενο. 

Έγραφε ο φίλος συνάδελφος : 

Κάτι που συχνά απασχολεί τα παιδιά και τούς γονείς τους είναι το αν μπορούν να θεραπεύσουν το πρόβλημα με ειδικό ορθοπαιδικό «κηδεμόνα σκολίωσης»....

arrow-right

 

Με λίγα λόγια


 

Όταν το 2006 δημιουργήσαμε το Spondylos και φέραμε καινοτόμα εργαλεία στην Ελλάδα όπως το Laserscanner για να δημιουργούμε ψηφιακά εκμαγεία και όχι γύψινα και μάλιστα το ανακοινώσαμε σε συνέντευξη τύπου στο Caravel το 2007, αμέσως οι ανταγωνιστές μας αγόρασαν και αυτοί τον εξοπλισμό και προσποιούνταν στους αδαείς ασθενείς ότι κατέχουν την ψηφιακή τεχνολογία.

Το 2007 εφαρμόσαμε την τεχνική CADCAM για την ψηφιακή επεξεργασία των εκμαγείων και την κατασκευή ειδικών κηδεμόνων. Και πάλι οι ανταγωνιστές μας μάς αντέγραψαν...

 arrow-right

 

Πρόλογος


  

Ο χρόνος λες και σταμάτησε πριν 30 χρόνια. Η συντηρητική αντιμετώπιση παθήσεων όπως η σκολίωση και η κύφωση έχει παραμείνει ίδια τις τελευταίες δεκαετίες.

Το χειρουργείο δεν αποτελεί πανάκεια. Δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις, που όμως δεν φέρνουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιπλοκές που μειώνονται αλλά δεν εξαφανίζονται.

Οι ορθοπαιδικοί κάθε μέρα σπρώχνονται σε λύσεις, που πολλές φορές δεν είναι οι επιθυμητές. Και περνώντας τα χρόνια ξεχνάμε σιγά – σιγά πως να αντιμετωπίσουμε συντηρητικά τις παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης...

 

arrow-right

 

 

Όταν το 2006 δημιουργήσαμε το Spondylos και φέραμε καινοτόμα εργαλεία στην Ελλάδα όπως το Laserscanner για να δημιουργούμε ψηφιακά εκμαγεία και όχι γύψινα και μάλιστα το ανακοινώσαμε σε συνέντευξη τύπου στο Caravel το 2007, αμέσως οι ανταγωνιστές μας αγόρασαν και αυτοί τον εξοπλισμό και προσποιούνταν στους αδαείς ασθενείς ότι κατέχουν την ψηφιακή τεχνολογία.

 

Το 2007 εφαρμόσαμε την τεχνική CAD CAM για την ψηφιακή επεξεργασία των εκμαγείων και την κατασκευή ειδικών κηδεμόνων. Και πάλι οι ανταγωνιστές μας μάς αντέγραψαν.

 

Το ίδιο και όταν το 2008 εισαγάγαμε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το Ortelius 800 και το Formetric 4D, μηχανήματα που αναπαριστούσαν χωρίς ακτινογραφίες το σκολιωτικό σώμα.

 

Επίσης το 2009 ξεκινήσαμε το τμήμα έρευνας για τον έλεγχο των πιέσεων στο σώμα του ασθενούς σε θεραπεία με κηδεμόνα, σε συνεργασία με μηχανολόγους του Ε.Μ.Π. και αίφνης κάποιος παρουσίασε στην σελίδα του δήθεν έλεγχο πιέσεων, αλλά με μια προσεκτική ματιά θα παρατηρούσε κανείς ότι το πρόγραμμα και οι αισθητήρες ήταν ένα έτοιμο πρόγραμμα για πέλματα!

 

Ακόμη όταν το 2009 πιστοποιηθήκαμε στην μέθοδο Schroth από την Γερμανία και την εφαρμόσαμε στην καθημερινή πρακτική της θεραπείας μας, βγήκαν διάφοροι και ανακοίνωναν ότι και αυτοί εφαρμόζουν την μέθοδο, χωρίς όμως πιστοποίηση από το ινστιτούτο Schroth. 

 

Αλλά το αποκορύφωμα ήρθε όταν άρχισαν να αντιγράφουν τις ιντερνετικές σελίδες μας καθώς και όλα όσα γράφαμε και ορισμένοι προσποιήθηκαν ότι είναι εμείς, αντιγράφοντας στην επωνυμία τους τις λέξεις SPONDYLOS ο ένας και τις λέξεις LASER SPINE ο άλλος, από το λογότυπό μας, που εν τω μεταξύ είχε γίνει Trade Mark στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με κατοχύρωση του το 2008 στο Υπουργείο Εμπορίου αλλά και στην Ευρωπαϊκή επιτροπή σημάτων. Με αποτέλεσμα να μας οδηγήσουν σε ατέρμονες νομικές διενέξεις ακόμη και σήμερα.

 

Έτσι λοιπόν σε ένα ήδη δύσκολο και ομιχλώδες τοπίο στην Ελλάδα όσον αφορά την θεραπεία της Σκολίωσης αλλά και των συναφών παθήσεων, δημιουργήθηκε μια μεγαλύτερη σύγχυση όσον αφορά το όνομα μας. Η δε λασπολογία και συκοφάντησή μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο (έχουν φτάσει στο σημείο να λένε ότι δεν έχω δίπλωμα ή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, γι αυτό τον λόγο και είναι αναρτημένα στην σελίδα μας).

 

Γνωρίζουμε ότι όταν αγγίζεις την τελειότητα σε αυτό που κάνεις πάντα θα βρίσκονται άνθρωποι που θέλουν να μειώσουν την επιτυχία σου. Και σε εμάς η επιτυχία μας είναι τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ μας και η ανταμοιβή μας το χαμόγελο των ασθενών μας που μας χαλυβδώνει να αντέξουμε και να συνεχίσουμε το έργο μας.

 

                                                                                                Δημήτριος Παπαδόπουλος

                                                                                                   Ορθοπαιδικός Χειρουργός

                                                                                                   Επιστημονικός Διευθυντής

                                                                                              SPONDYLOS Laser Spine Lab

 

 

Ο χρόνος λες και σταμάτησε πριν 30 χρόνια. Η συντηρητική αντιμετώπιση παθήσεων όπως η σκολίωση και η κύφωση έχει παραμείνει ίδια τις τελευταίες δεκαετίες.

Το χειρουργείο δεν αποτελεί πανάκεια. Δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις, που όμως δεν φέρνουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιπλοκές που μειώνονται αλλά δεν εξαφανίζονται.

Οι ορθοπαιδικοί κάθε μέρα σπρώχνονται σε λύσεις, που πολλές φορές δεν είναι οι επιθυμητές. Και περνώντας τα χρόνια ξεχνάμε σιγά – σιγά πως να αντιμετωπίσουμε συντηρητικά τις παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης.

Υπάρχουν λύσεις αλλά εμείς δεν τις βλέπουμε. Προσπαθούμε να παρέμβουμε με λύσεις δυο διαστάσεων σε τρισδιάστατες παθήσεις. Παραβλέπουμε αυτό που η ίδια η φύση προσπαθεί να κάνει.

Στο SPONDYLOS Laser Spine Lab, έχουμε καταφέρει αυτά τα χρόνια, με πρωτοποριακές θεραπείες και έλεγχους, αλλά και μεράκι για αυτή την δύσκολη δουλειά, να αντιμετωπίσουμε πολλές από τις παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης, που συνήθως έμεναν χωρίς συντηρητική θεραπεία, όπως η Σκολίωση Ενηλίκων, η Κύφωση Ενηλίκων, η Οστεοπορωτική Κύφωση και η Σπονδυλική Στένωση.

Αλλά και η Εφηβική Σκολίωση, η Κύφωση, η Κυφοσκολίωση, η Νευρομυϊκή Σκολίωση, η Συγγενής Σκολίωση, η Σπονδυλόλυση και η Σπονδυλολίσθηση, είναι τα θέματα που θα βρείτε στις αντίστοιχες ενότητες. Ελπίζω τα ερωτήματα που σας προβληματίζουν να απαντηθούν.

 

Δημήτρης Παπαδόπουλος
Επιστημονικός Διευθυντής
SPONDYLOS Laser Spine Lab